Over Ingrid van Perlo

Geachte lezer,

Mijn naam is Ingrid van Perlo. In 1991 ben ik begonnen met het geven van rijles. Mijn echtgenoot, Sije Brinkman, geeft ook rijles sinds 1991. Eerst vrachtautorijles, later is hij ook met autorijles verder gegaan. In 1991 heb ik geleerd, onder begeleiding van mijn vader, hoe je rijles geeft en hoe dit van hoge kwaliteit is.
Ik heb kort daarna zijn rijschool overgenomen en ben verder gegaan onder mijn eigen naam Ingrid van Perlo. In de loop der jaren heb ik allerlei leerlingen de revue zien passeren. Lichte vormen van autisme, ADHD, Dyslexie, slechthorend en zelfs mensen met slecht zicht zijn voorbij gekomen. Altijd was er uiteindelijk het rijbewijs als beloning.

Rijles geven is vanaf het begin mijn ding geweest. Ik heb altijd met veel plezier mijn leerlingen begeleid naar het roze papiertje en inmiddels roze pasje. In 2013 heeft mijn dochter besloten ook rijles te gaan geven en bij ons in het bedrijf te komen werken. In die tijd had ik een slagingspercentage van meer dan 70% en kregen we het steeds drukker. Binnen de kortste keren gaven we met drie mensen binnen ons gezin fulltime rijles en bleek ons bedrijf nog verder te zullen groeien.

Eind 2014 gaven we met 8 instructeurs les en was onze rijschool uitgegroeid tot een echte verkeersschool. We gaven vanaf die tijd dan ook rijles met de personenauto (ook automaat), motorfiets, aanhanger, en we leiden zelfs instructeurs van begin tot eind op om zelf les te mogen geven met de personenauto. Begin 2015 is een nieuw familielid onze gelederen komen versterken. Een nichtje van mij vond haar MBO-opleiding niet leuk en vroeg me of ze ook bij ons rijles kon komen geven. Ze heeft haar opleiding in 2014 gehaald en is in januari 2015 begonnen met rijles geven.

2015 heeft in het teken gestaan van kwaliteit, eensgezindheid en duidelijke structuur. Uit ervaring hebben we geleerd dat kwaliteit een ondergeschoven kindje is bij veel rijscholen en dat is precies wat wij niet willen. We hebben veel gesprekken gehad met onze instructeurs over het geven van rijles en de manier waarop wij willen dat ze met onze leerlingen omgaan. Het feit dat we zelf instructeurs opleiden, helpt hierbij enorm. Ze geven dan vanaf dag 1 rijles op de manier zoals wij dat al jaren zelf doen.

Ook in onze jaarlijkse bijscholing is er altijd oog voor de kwaliteit en de uniformiteit bij het verzorgen van de lessen. Extra scholing voor leerlingen met autisme en ADHD is hiervan een goed voorbeeld. Ook zijn onze instructeurs geschoold in het geven van rijles aan mensen met een leerachterstand. Faalangst begeleiding is iets wat we al jaren binnen de rijschool verzorgen. Ook leerlingen die al ergens anders een rijopleiding hebben gevolgd en naar ons overstappen, merken dat onze aanpak erg prettig is. Zeker wat betreft faalangst.

Wat ik erg belangrijk vind binnen de rijles:
Een rijles moet een plezierig ervaring zijn. Iedere leerling moet uitkijken naar de volgende rijles. Als dit niet zo is, hebben wij iets niet goed gedaan. Natuurlijk is het geven van rijinstructie het hoofddoel, maar wij geloven dat een prettige sfeer bijdraagt aan jouw leerprestaties en de leerintensiteit hiervan.

Zijn wij de goedkoopste rijschool? Ik wil daar graag “ja” op zeggen. Dit uit zich niet in de goedkoopste lessen of pakketten, maar in het aanbod van de lesstof die je krijgt en hoe leerzaam onze lessen zijn. Het is mijn insteek, dat je de eerste keer voor je rijexamen slaagt en we de kosten binnen de perken houdt. We bieden in een hoog tempo lesstof aan tijdens de rijles. Door de goede sfeer hopen we dat leerlingen de lesstof ook sneller opnemen. Als je in 35 rijlessen je rijbewijs haalt omdat je de eerste keer geslaagd bent, heb je het rijbewijs behaald voor een redelijk bedrag. Ik denk, dat je dan echt waar voor je geld hebt gekregen. Dat is waar ik met de rijschool voor wil gaan. Een hoog slagingspercentage en leerlingen die met plezier naar de rijles komen!

Mijn taak is dus in de loop der jaren wel veranderd. In het verleden gaf ik zelf rijles aan mijn leerlingen, tegenwoordig begeleid ik mijn personeel, zodat ze mijn leerlingen (zo voel ik het nog steeds) rijles geven, zoals ik het zelf al bijna 30 jaar heb gedaan.

Tevens probeer ik met alle leerlingen minimaal 1 keer mee te rijden om te kijken hoe ze het doen, of ze het naar de zin hebben en of we met z’n allen nog op een lijn zitten. Mijn man noemt me wel gekscherend “ de moeder van de rijschool”. Dan denk ik dat alle leerlingen min of meer mijn kinderen zijn. Dit is een flinke verantwoordelijkheid, waar ik niet voor wegloop.

Ik ben enorm trots op onze rijschool en de mensen, die er werken. We hebben een fijne groep instructeurs, die rijles geven op mijn manier. Aangezien we letterlijk een familiebedrijf zijn, zijn we daarnaast ook blij onze collega’s tot onze familie te mogen rekenen.

Mocht er iets zijn waar je tegenaan loopt tijdens je rijopleiding en je komt er niet uit met je vaste aanspreekpunt, dan hoor ik graag van je.

Mijn deur staat altijd voor je open en ik kijk graag met je of we een oplossing kunnen vinden voor hetgeen er speelt.
Stuur een email naar info@vip-rijschool.nl met het verzoek om in contact te komen met Ingrid en ik neem contact met je op.

Ik hoop dat jullie veel plezier beleven aan de rijlessen binnen onze rijschool. Een rijles moet leerzaam zijn maar daarnaast ook gezellig en leuk.

Ingrid van Perlo

Neem contact op