Over Ingrid van Perlo

Geachte lezer,

Mijn naam is Ingrid van Perlo. In 1991 ben ik begonnen met het geven van rijles. Mijn echtgenoot (Sije Brinkman) geeft ook rijles vanaf 1991. Eerst vrachtautorijles, later ook rijles met personenauto.
In 1991 heb ik, onder begeleiding van mijn vader geleerd. hoe je rijles geeft en hoe je een hoge kwaliteit rijles krijgt.
Ik heb kort daarna zijn rijschool overgenomen en ben verder gegaan onder mijn eigen naam Ingrid van Perlo. In de loop der jaren heb ik allerlei leerlingen de revue zien passeren. Lichte vormen van autisme, ADHD, Dyslexie, slechthorend en zelf mensen met slecht zicht zijn voorbij gekomen en altijd was er uiteindelijk het rijbewijs als beloning.

Rijles geven is vanaf het begin mijn ding geweest. Ik heb altijd met veel plezier mijn leerlingen begeleid naar het rijbewijs.
In 2013 heeft mijn dochter besloten om ook rijles te gaan geven en bij ons in de rijschool te komen werken. In die tijd had ik een slagingspercentage van meer dan 70% en kreeg het steeds drukker. Binnen de kortste keren gaven we met drie mensen in ons gezin fulltime rijles en bleek onze rijschool nog verder te gaan groeien.

In 2014 is onze rijschool verder gegroeid en op het eind van 2014 gaven we met 8 instructeurs rijles en was onze rijschool uitgegroeid tot een echte verkeersschool. We doen vanaf die tijd rijles met personenauto (ook automaat), motorfiets, aanhanger, vrachtauto en we leiden zelf instructeurs op voor rijles met de personenauto. Begin 2015 is een nieuw familielid onze gelederen komen versterken. Een nichtje van mij vond de MBO-opleiding niet leuk en vroeg me of ze ook bij ons rijles kon komen geven. Ze heeft haar opleiding in 2014 gehad en is in 2015 (na de kerstvakantie) begonnen met rijles geven.

2015 heeft in het teken gestaan van kwaliteit, eensgezindheid en duidelijke structuur.
Uit ervaring hebben we geleerd, dat kwaliteit een ondergeschoven kindje is bij veel rijscholen en dat is precies wat wij niet willen. We hebben veel gesprekken gehad met onze instructeurs over het geven van rijles en de manier waarop wij willen, dat ze met onze leerlingen omgaan. Het feit dat we zelf de instructeurs ook opleiden, helpt enorm.

Ze geven dan vanaf dag 1 rijles op manier zoals wij dat al jaren zelf doen binnen onze rijschool.
Ook in onze jaarlijkse bijscholing is er altijd oog voor de kwaliteit en de uniformiteit bij het geven van de rijles. Extra scholing voor leerlingen met autisme, ADHD is hiervan een voorbeeld. Ook zijn onze instructeurs geschoold in het geven van rijles aan mensen met een leerachterstand. Faalangst begeleiding is iets wat we al jaren binnen de rijschool verzorgen. Ook leerlingen, die al ergens anders een rijopleiding hebben gehad, merken dat onze aanpak voor faalangst erg prettig is.

Wat ik erg belangrijk vind binnen de rijles:
Een rijles moet een plezierig ervaring zijn. Iedere leerling moet uitkijken naar de volgende rijles. Als dit niet zo is, hebben we gefaald. Natuurlijk is het geven van rijinstructie een hoofddoel, maar wij geloven, dat een prettige sfeer bijdraagt aan de leerprestatie en leerintensiteit.

Zijn wij de goedkoopste rijschool? Ik wil daar graag “ja” op zeggen. Dit uit zich niet in de goedkoopste rijles, maar in het aanbod van de lesstof, die je krijgt. Je krijgt hoogstaand les in lessen van 50 minuten, waardoor het uiteindelijke aantal rijlessen binnen de perken blijft.

Het is mijn insteek, dat slagen voor je eerste rijexamen, de kosten binnen de perken houdt. We bieden in een hoog tempo lesstof aan tijdens de rijles. Door de goede sfeer, hopen we dat leerlingen de lesstof ook sneller opnemen. Als je in 35 rijlessen je rijbewijs haalt omdat je de eerste keer geslaagd bent, heb je het rijbewijs behaald voor een redelijk bedrag. Ik denk, dat je dan echt waar voor je geld hebt gekregen. Dat is waar ik met de rijschool voor wil gaan. Een hoog slagingspercentage en leerlingen, die met plezier naar de rijles komen.

Mijn taak is dus in de loop der jaren wel veranderd. In het verleden gaf ik zelf rijles aan mijn leerlingen, tegenwoordig begeleid ik mijn personeel, zodat ze mijn leerlingen (zo voel ik het nog steeds) rijles geven, zoals ik het zelf meer dan 20 jaar heb gedaan.

Tevens probeer ik met alle leerlingen minimaal 1 keer mee te rijden om te kijken hoe ze het doen, of ze het naar de zin hebben en of we met z’n allen nog op een lijn zitten.
Mijn man noemt me wel gekscherend “ de moeder van de rijschool”. Dan denk ik dat alle leerlingen min of meer mijn kinderen zijn. Dit is een flinke verantwoordelijkheid, waar ik niet voor wegloop.

Ik ben enorm trots op onze rijschool en de mensen, die er werken. We hebben een fijne groep instructeurs, die rijles geven op mijn manier.
Mocht er iets zijn, waar je tegenaan loopt tijdens je rijopleiding en je komt er niet uit met je vaste aanspreekpunt, dan hoor ik graag van je.

Mijn deur staat altijd voor je open en ik kijk graag met je of we een oplossing kunnen vinden voor hetgeen er speelt.
Stuur een email naar info@vip-rijschool.nl met het verzoek om in contact te komen met Ingrid en ik neem contact met je op.

Ik hoop dat jullie veel plezier beleven aan de rijlessen binnen onze rijschool. Een rijles moet leerzaam zijn, maar het moet ook gezellig zijn.
De foto op facebook als je geslaagd bent, is dan de slagroom op de taart.

Ingrid van Perlo

Neem contact op