VIP Aanhangerrijlessen

Wanneer je je aan het oriënteren bent voor het E achter B rijbewijs, doe je dit vaak met een bepaalde reden. Je hebt het rijbewijs bijvoorbeeld nodig voor je werk, je wil graag met een zware caravan of paardentrailer rijden of gewoon leren hoe je handig met een aanhangwagen om kunt gaan. Daarom starten we de BE opleiding met een 100 minuten durende intest waarin de instructeur samen met jou kijkt naar je niveau. Hierna adviseert hij of zij een dagopleiding die het beste bij je past. De resterende lessen en het praktijkexamen zullen dan op een latere datum maar wel op dezelfde dag volgen. Vandaar dat het een dagopleiding betreft.

Onze tarieven

Onze tarieven zijn incl. BTW en aan verandering onderhevig. Hieronder staan de huidige tarieven. Onze rijlessen duren 50 minuten per les.

Korte dagopleiding

Intest en halve dag

559

Normale dagopleiding

Intest en driekwart dag

629

Volledige dagopleiding

Intest en hele dag/2 halve dagen

699

Hoe ziet de opleiding er uit?

Je bent al in het bezit van een autorijbewijs, dus dit zorgt ervoor dat we de BE opleiding in een versneld traject kunnen doorlopen. Je zult er echter wel rekening mee moeten houden dat je weer volgens de examen regels zult moeten rijden. En gedrag afleren is soms lastiger dan nieuw gedrag aanleren.

De intest

Tijdens de intest van 100 minuten krijg je van de instructeur uitgelegd hoe de opleiding eruit zal zien. Je leert hoe je een aanhanger aan- en afkoppelt en gaat tijdens een korte rit een aantal bijzondere verrichtingen oefenen. Op die manier kan de instructeur zien wat je al kunt en een goede inschatting maken over welk pakket het beste bij je past.

De rijlessen

Op de dag van je praktijkexamen, volg je de resterende lessen uit je pakket. Dit kunnen er 3, 5 of 7 van 50 minuten zijn. Soms kiezen we ervoor om de 7 lessen van de volledige dagopleiding te verdelen over twee dagen. 

Tijdens de rijlessen ga je met de instructeur oefenen op je rijgedrag met een BE combinatie. Daarnaast krijg je 4 bijzondere verrichtingen aangeleerd. Keren d.m.v. de halve draai, rechte lijn achteruit rijden, bocht achteruit en dokken bij een laad/losdok.

Het praktijkexamen

Nadat je goed geoefend hebt, doe je aansluitend op je rijlessen het praktijkexamen. Je laat hierbij aan de examinator zien hoe je de aanhangwagen correct aan- en afkoppelt, hoe je op een veilige en aangepaste manier met de aanhangwagen rijdt en hoe je 2 van de 4 bijzondere verrichtingen netjes uitvoert. Voorafgaand aan het examen kun je nog wat technische vragen over de combinatie verwachten. Dit behandelen we allemaal tijdens je opleiding.

Vanaf 18 jaar mag je starten met de aanhangerrijlessen. Je hebt dit rijbewijs nodig als je een met een combinatie wil rijden waarvan de maximum toegestane massa (leeggewicht + laadvermogen) opgeteld meer is dan 3500 kg. In dit geval hebben we het over een aanhangwagen waarvan de maximum toegestane massa meer bedraagt dan 750 kg.

Je hoeft niet opnieuw theorie examen te doen als je aanhangwagen rijbewijs wil halen. Het is een uitbereiding op je autorijbewijs. Wel krijg je tijdens de opleiding een informatie map van ons waarin alle ins en outs staan die je voor de opleiding nodig hebt.

Bij de tarieven kun je zien wat de prijzen van de lespakketten zijn. Na de intest geeft de instructeur een advies over het pakket dat volgens hem of haar het beste bij je past.

Praktijklessen moeten natuurlijk leerzaam zijn, maar gezellig en plezier zijn toch ook termen, die we graag aan onze rijlessen koppelen. Weten hoe dit werkt? Schrijf je dan snel in.