Mijn VIP

Met ‘Mijn VIP’ kun je een aantal zaken zelf regelen, zoals het inloggen bij de theoriecursus. Als je naar beneden scrollt, dan zie je daar video’s ter voorbereiding op zowel je theorie- als praktijkexamen.

Wil je zelf een theorie examen plannen? Dat kan! Log in bij het CBR met de knop hieronder en kies een datum en plaats. Let op: het eerste theorie examen zit meestal in je lespakket, dit zal dan door je rijschool worden gereserveerd. Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij je instructeur, per e-mail of via het contact formulier.

Zelf theorie-examen reserveren

Theorieles met de online en interactieve theoriebox, wat wil je nog meer? Deze cursus bevat een compleet digitaal theorieboek, per hoofdstuk onderwerp gerichte deeltoetsen, instructiefilms voor de praktijklessen, gevaarherkenning en 50 complete theorie examens zoals ze bij het CBR afgenomen worden.

Theorie motor
Theorie auto

Om theorie en praktijk examens te plannen bij het CBR moet je ons eenmalig machtigen. Daarvoor is het nodig dat je inlogt bij het CBR. Klik hieronder om dat te doen.

Het rijschoolnummer van VIP rijschool is 3944W7. Nadat je hebt ingelogd moet je dit nummer invoeren als de te machtigen rijschool.

Machtig VIP rijschool

Voordat je op praktijkexamen mag is het belangrijk dat je ‘gezondheidsverklaring’ invult. Dit kan online, rechtstreeks bij het CBR. Klik hieronder om deze meteen in te vullen.

Gezondheidsverklaring invullen

Onze video’s

Hieronder zie je onze video’s, die je helpen om je voor te bereiden op de examens bij het CBR. De video’s van de motorkap, banden en dashboard zijn specifiek gericht op het praktijkexamen, maar we hebben gemerkt dat ze ook helpen bij de voorbereiding op het theorie examen. Bekijk ze dus ook even voor het theorie examen. Ook staan er een paar video’s van het CBR bij. Dan kun je een impressie krijgen van de inhoud van de examens.

Praktijkexamen Auto – CBR

Het CBR heeft een video gemaakt over de gang van zaken bij het Praktijkexamen Auto. Je kunt deze video kijken om al een indruk te krijgen van de procedure van het praktijkexamen

Praktijkexamen Motor – CBR

Je hebt waarschijnlijk al eens examen gedaan bij het CBR, maar als je wil weten hoe een praktijkexamen Motor in zijn werk gaat, dan kun je dat zien in deze video.

Theorie examen – CBR

Wil je weten hoe een theorie examen bij het CBR in zijn werk gaat? Kijk dan naar deze video.

Onder de motorkap

Het is de bedoeling dat je een aantal zaken kunt aanwijzen waar een aantal onderdelen van de motor zich bevinden. De uitleg is enigszins uitgebreider, dan je nodig hebt voor het praktijkexamen.

Rijles banden

In deze video legt VIP rijschool uit wat je aan de autoband moet kunnen controleren voor je gaat rijden.

Dashboard deel 1

Deze video behandelt het linker gedeelte van je dashboard in de lesauto en is genoemd: dashboard deel 1.

Dashboard deel 2

Na de eerste video van het dashboard, behandelen we nu alle lampjes in de cockpit van de auto achter het stuur. We noemen deze video: dashboard deel 2.

Dashboard deel 3

Boven de versnellingspook bevindt zich een gedeeltd van het dashboard, waar ook nog veel knoppen zitten. Dit is het laatste deel van het dashboard genaamd: dashboard deel 3.