VIP Motorrijlessen

Heb jij altijd al gedroomd van het behalen van je motorrijbewijs om daarna lekker zelf te kunnen gaan rijden? Dan snappen wij dat maar al te goed. De kick van het accelereren en het sturen van mooie bochten geeft een geweldig gevoel en tovert een glimlach op je gezicht. De keerzijde is echter dat we aan het verkeer deelnemen als meest kwetsbare bestuurder. We worden vaak niet gezien door de overige bestuurders en moeten continue scherp zijn om onze eigen veiligheid te waarborgen. Dit is een van de redenen waarom we tijdens de rijlessen veel aandacht besteden aan de beheersing van de motorfiets en het risico dat we lopen als we deelnemen aan het verkeer. Risico perceptie maakt hierin straks van jou een goede en bewuste motorrijder die toch kan genieten van iedere rit.

Onze tarieven

Onze tarieven zijn incl. BTW en aan verandering onderhevig. Hieronder staan de huidige tarieven. Onze rijlessen duren 50 minuten per les.

 

Motor Actiepakket

Het VIP Motor Actiepakket 

899

Motor Basispakket

Het VIP Motor Basispakket

1299

Meest gekozen

Motor Basispakket+

Het VIP Motor Basispakket+

1649

Hoe gaan de rijlessen in zijn werk?

Ook voor de motoropleiding begin je bij VIP rijschool met een soort proefles. We noemen dit de motor opstaples. De les duurt 100 minuten en tijdens deze les maak je kennis met de motorfiets en de instructeur. Je zet de eerste stappen in je carrière als motorrijder. Aan het einde van de les geeft onze instructeur een advies over het lespakket wat het beste bij je past. Vervolgens maak jij de keuze of je door wil gaan met de opleiding en kun je eventueel gelijk een vervolgplanning maken. Hierna starten je rijlessen.

Rijlessen en examens

In eerste instantie is het belangrijk om de motorfiets goed onder controle te krijgen. Hier wordt tijdens de AVB lessen dus ook veel aandacht aan besteed. Onze instructeurs leiden niet alleen op voor het examen maar vooral voor jouw eigen veiligheid. Ook bij motorrijles moet de fun factor hoog zijn. Dus extra oefeningen om de motor nog meer onder controle te krijgen, worden door VIP gebruikt om je spelenderwijs te leren wat het motorrijden inhoudt. Ben je in het bezit van je theorie certificaat en geslaagd voor het AVB examen, dan plannen we je AVD examen en gaan we verder met de lessen op de weg. De meeste motorleerlingen hebben al een autorijbewijs en zijn dus al actief verkeersdeelnemer. Ze zullen echter moeten leren hoe ze zich als motorrijder moeten gedragen en welke risico’s er aan het motorrijden kleven.

Kleding

Bij iedere motorrijles is het belangrijk dat je de juiste kleding draagt. Stevige schoenen, handschoenen en een helm zijn de minimale behoeften voor de motorrijles. Je bent van plan om motorrijder te worden. Daarom adviseert VIP om ook alvast voorzichtig je eerste benodigdheden aan te schaffen voor het motorrijden. Je eigen helm zit altijd het beste en is ook qua hygiëne de beste oplossing. VIP adviseert je om een goed motorpak te dragen. We hebben motorpakken, die je kunt lenen tijdens de duur van je opleiding.

Tevens krijg je van de rijschool een headset om de aanwijzingen van de instructeur te kunnen horen.  

Manier van lesgeven

Als laatste vinden wij het belangrijk dat onze instructeurs zich goed kunnen verplaatsen in het gevoel van de leerling. Dit is dan ook de reden dat onze instructeurs altijd meerijden op de motor. Op deze manier kunnen ze zich het beste verplaatsten in jouw gevoel en de situatie en indien nodig de lessen hierop aanpassen. Daarnaast is het als instructeur natuurlijk ook mooi als je van je hobby je werk mag maken!

Binnen het motorrijden onderscheiden we tussen 3 categorieën. A1, minimale leeftijd rijles is hierbij 17 jaar, en met 18 jaar mag je praktijkexamen doen. A2, minimale leeftijd rijles is hierbij 20, en met 20 jaar mag je praktijkexamen doen. A, minimale leeftijd rijles is 21, en met 21 jaar mag je praktijkexamen doen voor A code 80 anders mag je met 24 jaar praktijkexamen doen.

Motor theorie is datgene wat je thuis gaat leren. In onze lespakketten zit een boek inclusief oefenexamens voor de computer zodat je je goed voor kunt bereiden op het theorie examen bij het CBR. Omdat dit in je pakket zit, vragen wij het examen voor je aan. Doe je de theorie liever zelf of heb je het examen al gehaald? Dan geven we je een vaste korting op het lespakket.

Bij de tarieven kun je zien wat de prijzen van de lespakketten zijn. Na de opstaples geeft de instructeur een advies over het pakket dat volgens hem of haar het beste bij je past.

Praktijklessen moeten natuurlijk leerzaam zijn, maar gezellig en plezier zijn toch ook termen, die we graag aan onze rijlessen koppelen. Weten hoe dit werkt? Schrijf je dan snel in.